www.systergardarna.se

En hel Österlenvärld 

En hel Österlenvärld på några dagar. När du besöker Österlen hjälper vi dig med en paketlösning. Du kan bo en natt eller flera på varje gård och uppleva varje gårds unika miljö. Ekologiska odlingar och lägenhetsboende mitt i myllan. Gamla möbler som fått en ny patina och textilier i ny trend. Kakor och bröd med recept från 30-talet och eventkvällar. Hantverkstraditioner från Sydamerika samt evenemang och konferenser. Upptäck en hel Österlenvärld på några dagar. Du väljer naturligtvis att bo hur länge du vill och på vilka gårdar. Kontakta en av gårdarna så hjälper vi dig så att du får några välfyllda dagar på Österlen när det är som bäst. Du kan välja att köra bil men du kan också välja att hyra cyklar hos oss.

Med Systergårdar menar vi gårdar som vi har ett speciellt förhållande till. Det innebär att vi på var och ens speciella sätt har saker som hör ihop men ändå inte konkurerar.

Vi samarbetar och hjälper varandra i nära förtroende.billo hantverksrum på Olovsdals Gård, Kverrestad 

GAMLA STILEPOKER I NY TREND
Vandra runt i vår butik och hitta produkter som passar din inredning. Här hittar du möbler målade i vackra nyanser eller en snygg kudde för soffan eller sängen. Allt som du hittar i textil är sytt i vår syateljé. Under nytillverkat hittar du även bord som vi tillverkar efter beställning. Titta in till Old Brass Art, där finns det som du inte hittar någon annanstans. Välkommen att besöka vårt möbelgalleri/butik på Olovsdals Gård. 
Man kan också bo på Olovsdal Rum & Frukost. Boendet består av tre mindre rum från 1700 talet med fyra bäddar varav två är i våningssäng, toa med dusch samt är utrustat med kylskåp, TV och Wifi. Olovsdals Gård har stora gräsytor där man kan spela badminton, krocket eller ha andra aktiviteter. Utrustning finns i leklådan. Boka på www.olovsdal.se.
www.billohantverksrum.se / info@billohantverksrum.se / Tel 0708-169272


_____________________________________________________

Hemma på Örum, Löderup

Nej, du har inte kommit till Toscana i Italien. Du är på Österlen i Skåne. Men likheterna är slående. Här kan du njuta i en lugn miljö på vår gård på vackra Österlen. Med de gula rapsfälten på våren, det oändliga landskapet med milsvid utsikt och med solen strålande från himlen. Hemma hos oss kan du bo i ferielägenhet, besöka Mormor Olgas kafé, shoppa i vår presentbutik och njuta av blommor, krukor mm i vår trädgårdsbutik. Du skall känna dig mycket välkommen till oss på "Hemma på Örum".

www.hemmapaorum.se / info@hemmapaorum.se / Tel 0709-95 24 77 

      
_____________________________________________________________________

Agnehill Blomster & TingKöpingsberg

En unik oas på Österlen. 9 km öster om Ystad ligger vår speciella gårdsbutik. Med ett utbud av Dansk design så som kläder, nya och gamla möbler, inredning, presenter, blomster & växter, här finns det mycket at välja på. På gården odlar vi obesprutade grönsaker som efter säsong säljs i butiken. Våra ekologiska ägg är också mycket omtyckta av våra kunder. Butiken har ett fantastiskt orangeri där vi ibland serverar hembakade kakor och gott kaffe. Man kan även sitta ute i lugn och ro och njuta utsikten över det böljande landskapet. V har två stugor med självhushåll som vi hyr ut veckovis. Ni finner stugorna på stugknuten.com (sök på Mormorshuset & Grishuset). Hjärtligt välkomna till oss på Agnehill.
www.agnehill.se / agnehill@yahoo.se / Tel 0760-10 40 46 / 0737-18 40 41

   
________________________________________________________

Tryde 1303, Tryde

Tryde 1303 är ett hemtrevligt Bed & Breakfast med skön atmosfär. På morgonen bjuds ni på en god och mättande frukost i vårt café. Ni har tillgång till fullt utrustat Pentry, TV, internet, cyklar och grillar. I Caféet som är öppet de flesta dagar finns hemlagat och hembakat. Vi har även öppet vissa kvällar med speciella evenemang som t ex
musikunderhållning. Missa inte ett besök i vårt Galleri med olika utställningar från när och fjärran samt i vår butik med bl a spännande och annorlunda produkter från
Ecuador. Vi hjälper er gärna med tips på Österlens smultronställen.
Hjärtligt välkomna till Tryde 1303 B&B Café Galleri - som hemma fast bättre!
www.tryde1303.com / info@tryde1303.com / Tel 0733-75 1303

 
__________________________________________________________________
Hitta till Systergårdarna
 
billo hantverksrum
Olovsdals Gård | Norra Kverrestad | 273 96 Tomelilla | 0417-32 333 | 0708-16 92 72